13. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Bramborové knedlíky s uzeným masem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte​ recept⁤ na vynikající bramborové knedlíky s uzeným masem? Naše jednoduchá a ​lahodná verze vám jistě‍ udělá chuť! ⁣Tento tradiční český pokrm je připraven z čerstvých ​brambor, které jsou smíchány s moukou​ a tvoří tak mezičlánek mezi‌ těstem a knedlíkem. ‌Uzené ‌maso​ dodává jídlu jedinečnou‌ chuť a rozmanitost. Připravte⁤ si toto výtečné jídlo pro ⁣svou rodinu nebo⁢ přátelé a potěšte jejich chuťové ​buňky!

Suroviny:

  • 500 g ⁢brambor
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička ‍soli
  • 300 g ​uzeného masa

Postup:

  1. Oloupejte⁣ a uvařte brambory‌ ve slané vodě do měkka.
  2. Uvařené brambory scedíme a ⁣necháme vychladnout.
  3. Uvařené ⁤brambory‌ nastrouháme ⁣nebo rozmixujeme.
  4. Přidáme mouku, vejce a ​sůl a všechny ingredience důkladně ⁢promícháme.
  5. Těsto⁢ necháme⁢ asi 10 minut odpočinout.
  6. Mezitím uvaříme uzené maso ve vroucí​ vodě do měkka.
  7. Hotové‍ uzené maso⁣ vyndáme ⁤z‌ vody ⁤a necháme‌ vychladnout.
  8. Vytvoříme z těsta ‍menší‌ knedlíky, do kterých ​zabalíme uzené maso.
  9. Knědlíky vaříme ve vroucí osolené‌ vodě asi‍ 15 ⁣minut.
  10. Hotové bramborové knedlíky⁣ s uzeným masem podáváme teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *