Pokud hledáte překvapivě lahodný recept na kuřecí korma s indickými kořením, jste na správném místě! Tento tradiční indický pokrm je tvořen šťavnatými kousky kuřecího masa zalitými aromatickou směsí indických koření. Snažíte-li se přinést na svůj talíř exotické chutě, toto jídlo splní vaše očekávání. Nechte se okouzlit vůní skořice, kardamomu a koriandru a vařte si doma autentické kuřecí korma s indickými kořením!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce korma koření
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 250ml kokosového mléka
  • Na dochucení: sůl, pepř
  • Petrželka na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osolíme a okořeníme pepřem.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, česnek a papriku na drobné kousky.
  3. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud masa nezezlátne.
  4. Přidáme korma koření a promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  5. Po chvíli přidáme smetanu ke šlehání a kokosové mléko.
  6. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, nebo dokud není maso měkké a omáčka má správnou konzistenci.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo vývaru.
  8. Před podáváním můžeme posypat nasekanou petrželkou.
  9. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *