13. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas jsou lahodné plněné kapsičky těsta, které mají svůj původ v Argentině. Tento recept vás naučí, jak připravit autentické empanadas doma. Plněné mletým masem, cibulí, paprikou a olivami, jsou tyto empanadas perfektní jako rychlé občerstvení nebo hlavní jídlo. Dopřejte si kousek argentinské kuchyně s tímto jednoduchým a chutným receptem na empanadas.
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 150 g másla
- 150 ml mléka
- 2 vejce
- 1 cibule
- 300 g mletého masa
- 1 červená paprika
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Ve velké míse smíchejte mouku, máslo, mléko a jedno vejce. Vypracujte těsto a nechte ho odpočinout přikryté alespoň 30 minut.
- Mezitím si připravte náplň. Na pánvi osmahněte cibuli, přidejte mleté maso, pokrájenou papriku, kmín, sůl a pepř. Dusíme, dokud maso není hotové.
- Těsto rozdělte na menší kusy a vyválejte na tenké placky.
- Do středu každé placky dejte lžíci náplně, překlopte a uzavřete okraje. Navlhčete prsty vodou a pevně spojte okraje, vytváříce tradiční empanadas tvar.
- Empanadas dejte na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným vejcem.
- Vložte plech do předehřáté trouby na 180 °C a pečte empanadas přibližně 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Podávejte teplé jako svačinu nebo hlavní jídlo.