12. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s kokosovým masalem
zdroj: Recepty 24/7

Cizrna s kokosovým masalem je lahodná a exotická veganská alternativa k tradičnímu pokrmu. Tajemstvím tohoto receptu je velkorysé použití kokosového mléka, které dodává jídlu plnou chuť a krémovou konzistenci. Cizrna, která je základem tohoto jídla, je zdrojem bílkovin a vlákniny, které spolu s kořením a bylinkami vytvářejí harmonickou kombinaci chutí. Postup je snadný a rychlý, takže si můžete vychutnat tuto pochoutku ve chvíli, kdy na ni budete mít chuť.

Suroviny

  • 200 g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 plochá lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Cizrnu nechte přes noc namočit ve vodě. Poté ji uvařte ve slané vodě do měkka.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli, česnek a papriku.
  3. Přidejte kari koření, kmín a koriandr. Orestujte asi 2 minuty, dokud se koření neuvoní.
  4. Zmírněte oheň a přilijte kokosové mléko. Nechte vařit a míchejte občas, dokud se omáčka zahuští a naředí podle potřeby vodou.
  5. Přidejte uvařenou cizrnu a nechte vařit dalších 5-10 minut, aby se všechny chutě propojily.
  6. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte cizrnu s kokosovým masalem s rýží nebo plackami naan.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *