12. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Bolo de Milho
zdroj: Recepty 24/7

Bolo de Milho je tradiční brazilský kukuřičný koláč, který jistě osloví všechny milovníky sladkých dobrot. Tato ⁤jednoduchá a chutná pochoutka je připravena z čerstvé kukuřice, mouky, cukru a mléka. S lahodnou vůní kukuřice a bohatou chuťovou paletou zaručuje Bolo de Milho ⁢nezapomenutelný zážitek. ​Snadno se připravuje a může být‍ servírován jako dezert nebo sladká ‍svačinka. Sledujte tento jednoduchý recept ​a nechte se unést chuťovými dobroty Bola​ de Milho!

Suroviny

  • 2 konzervy slazeného kukuřičného pyré
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1⁣ hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku rozpuštěného ‍másla
  • 1 lžička prášku ⁣do pečiva
  • 1 lžička ‌vanilkového extraktu
  • špetka ⁣soli

Postup

  1. Smíchejte v misce kukuřičné pyré, mouku, cukr, mléko, vejce, rozpuštěné⁣ máslo, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a sůl.‌ Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké ⁣těsto.
  2. Předehřejte troubu na 180 °C.
  3. Vymažte a vysypte dortovou formu moukou.
  4. Nalijte těsto do dortové​ formy a vyrovnávejte povrch lžící nebo špachtlí.
  5. Pečte v ⁢předehřáté troubě asi 40-45 minut, nebo dokud dort nezíská zlatohnědou barvu a nezměkne při stisknutí.
  6. Nechte dort vychladnout v dortové formě asi 10 minut,⁤ poté ho opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
  7. Dort můžete podávat teplý nebo studený. Pokud si přejete, můžete ho posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit šlehačkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *