12. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Bramboráčky jsou oblíbenou tradiční českou pochoutkou. Naše lahodné a křupavé bramboráčky jsou připraveny z čerstvých brambor smíchaných s cibulí a petrželkou, které jsou poté smažené do zlatavého a křehkého stavu. Dopřejte si lahodnou chuť tohoto pokrmu a vyzkoušejte náš jednoduchý a rychlý recept na bramboráčky!
Suroviny
- 4 velké brambory
- 1 cibule
- 2 vejce
- 1/2 hrnku hladké mouky
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte brambory a cibuli a nastrouhejte je na jemném struhadle. Vymačkejte nadbytečnou šťávu z brambor a cibule.
- V misce smíchejte nastrouhané brambory, cibuli, vejce, hladkou mouku, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby vznikla jednotná hmota.
- Natřete pánev olejem a rozehřejte ji na střední teplotu. Lžící odebírejte porce směsi a rozetřete je na pánvi. Smažte bramboráčky z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Hotové bramboráčky odkládejte na papírový ubrousek, který vstřebá přebytečný olej.
- Podávejte teplé jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo s kyselou okurkou nebo smetanou.