12. 9. 2023
Autor: Dana Novotná
Bramboráčky
zdroj: Recepty 24/7

⁤Bramboráčky jsou oblíbenou tradiční ⁣českou pochoutkou. Naše lahodné a křupavé ⁣bramboráčky jsou připraveny z čerstvých brambor‌ smíchaných s cibulí a‌ petrželkou, které jsou poté smažené do zlatavého ‌a křehkého​ stavu. Dopřejte si lahodnou ⁤chuť tohoto pokrmu a vyzkoušejte náš jednoduchý ‍a rychlý recept na bramboráčky!

Suroviny

  • 4 velké ⁣brambory
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku hladké⁣ mouky
  • sůl, pepř
  • olej‍ na⁣ smažení

Postup

  1. Oloupejte brambory ⁢a cibuli a nastrouhejte je na jemném⁣ struhadle.⁤ Vymačkejte nadbytečnou šťávu z ⁢brambor a⁤ cibule.
  2. V misce smíchejte‍ nastrouhané brambory, cibuli,‍ vejce, hladkou mouku, ​sůl ​a⁤ pepř. Dobře promíchejte, aby vznikla jednotná hmota.
  3. Natřete pánev ⁤olejem a‍ rozehřejte ji na střední ⁤teplotu. Lžící odebírejte porce směsi ⁣a rozetřete je na⁣ pánvi. Smažte‌ bramboráčky z‌ obou stran,​ dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  4. Hotové bramboráčky ‌odkládejte na ​papírový​ ubrousek, který ‌vstřebá přebytečný olej.
  5. Podávejte teplé⁤ jako přílohu k masu​ nebo jako samostatné jídlo s​ kyselou okurkou nebo smetanou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *