12. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Rajčatová polévka s bazalkou – Svěživá a lahodná rajčatová polévka s čerstvou bazalkou je ideální volbou pro letní oběd či večeři. Náš jednoduchý recept vám umožní vytvořit tento osvěžující pokrm plný chuti a venkovského šarmu. Sezónní rajčata, zelenina a aromatické bylinky se spojují v jedinečné kombinaci, která okouzlí vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte tento zdravý a chutný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušené bazalky
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Nejprve oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek utlučte.
  2. Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte na kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a zpěňte na něm cibuli s česnekem.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a nechte je chvíli dusit.
  5. Přilijte zeleninový vývar a vařte polévku 20 minut, nebo dokud se rajčata změknou.
  6. Přidejte cukr, sušenou bazalku, sůl a pepř podle chuti.
  7. Pokud máte tyčový mixér, rozmixujte polévku dohladka. Pokud nemáte, můžete ji svařit alespoň vidličkou, aby se rozpadly větší kousky rajčat.
  8. Pokud je polévka příliš hustá, můžete ji naředit vodou nebo zeleninovým vývarem.
  9. Před podáváním můžete do polévky přidat nasekanou čerstvou bazalku a promíchat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *