12. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Thajská zeleninová polévka je osvěžující a chutná pokrm plný exotických chutí a vůní. Tato tradiční thajská specialita je plná čerstvých zelenin, jako jsou paprika, mrkev, hrášek a brokolice, vařených v bohatém vývaru s kokosovým mlékem a thajskými kořením. Tato lehká a zdravá polévka je vhodná pro vegany a vegetariány a je plná vitamínů a minerálů. Připravte si thajskou zeleninovou polévku doma a dejte svému jídelníčku exotickou chuť.
KLÍČOVÁ SLOVA: thajská zeleninová polévka, exotické jídlo, veganský recept, zdravá strava
Suroviny
- 400 ml kokosového mléka
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 střední cibule
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 150 g hrášku
- 100 g bambusových výhonků
- 100 g houbek shiitake
- 3 cm čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 červená chilli paprička
- 2 lžíce rybí omáčky
- šťáva z 1 limetky
- svazek čerstvého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si osmažte na oleji nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku.
- Přidejte na tenké plátky nakrájenou papriku, mrkev, houbky shiitake, hrášek a bambusové výhonky.
- Zalijte kokosovým mlékem a zeleninovým vývarem, přidejte rybí omáčku a nechte vařit asi 15 minut, dokud se zelenina neskřípe.
- Přidejte limetkovou šťávu a ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s čerstvým koriandrem na ozdobu.