12. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Čokoládové tiramisu je lahodný dezert plný čokoládové a kávové chuti. Tento recept kombinuje křehké sušenky, nadýchanou mascarpone krémovou vrstvu a vrstvu lahodné čokolády. Skvělým doplňkem je kakao na povrchu, které poskytuje dokonalou rovnováhu sladkosti. Připravte si toto šťavnaté a výrazné tiramisu a překvapte své hosty jeho ohromující chutí.
Suroviny
- 500g mascarpone
- 200g piškotů
- 200ml silného černého kávu
- 100g cukru
- 4 vejce
- 50g hořké čokolády
- 2 lžíce kakaa
Postup
- Oddělte žloutky od bílků.
- Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte do pěny.
- Přidejte mascarpone a důkladně promíchejte.
- Bílky vyšlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do směsi s mascarpone.
- Do silného černého kávu přidejte lžíci cukru a dobře promíchejte.
- V menší formě nebo skleničkách rozprostřete vrstvu piškotů a navlhčete je namočením v kávu.
- Naneste vrstvu směsi s mascarpone na piškoty.
- Opakujte vrstvení piškotů a směsi s mascarpone, dokud nemáte všechny suroviny spotřebované.
- Poslední vrstvu směsi s mascarpone posypte nastrouhanou hořkou čokoládou a posypkou z kakaa.
- Dejte tiramisu odpočinout do lednice nejméně na 4 hodiny.
- Po vychladnutí je dezert připraven k podávání.