12. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Ovesné noky s houbovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na ovesné nočky s houbovou omáčkou je ideální pro ty, kteří preferují zdravou a lehkou stravu. Ovesné nočky jsou vyrobeny z jemné ovesné mouky, která poskytuje bohatý zdroj vlákniny a živin. Houbová omáčka s plnou a bohatou chutí je připravena z čerstvých hub, cibule, česneku a bylinkové směsi. Tento recept je skvělou volbou pro vegetariány nebo jako alternativa k tradičním těstovinovým pokrmům.

Suroviny

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 ml vody
  • 1 vejce
  • Čerstvé bylinky (např. petrželka, tymián)
  • 200 g hub (např. šampiňony)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte ovesné noky. V hrnci přiveďte vodu k varu a přidejte ovesné vločky. Vařte přibližně 5 minut, nebo dokud voda neztuhne.
  2. Do vychladlé ovesné kaše přidejte vejce a drobně nasekané čerstvé bylinky. Dobře promíchejte.
  3. Vzniklou směsí plníte rukou do hrubého cedníku, kterým prohnete a porcujte noky do vroucí osolené vody. Vařte je do změknutí, cca 5-7 minut.
  4. Mezitím si připravte houbovou omáčku. Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte na plátky nakrájené houby. Restujte je do změknutí.
  5. Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání vařte ještě asi 2 minuty.
  6. Přilijte vývar a smetanu na vaření a za občasného míchání nechte vařit, dokud omáčka nezhoustne. Případně ji můžete dochutit solí a pepřem podle chuti.
  7. Varem uvařené noky sceďte a podávejte s houbovou omáčkou. Můžete přidat čerstvé bylinky na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *