11. 9. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Bylinné rizoto s grilovanou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

⁤Hledáte skvělý⁤ recept na bylinné rizoto s⁢ grilovanou zeleninou? Vyzkoušejte tento lahodný a zdravý pokrm, který se stane vaším novým oblíbeným jídlem. Kombinace svěžích bylinek, šťavnatého grilovaného zeleninového mixu‍ a lahodného rýže vytváří dokonalé chuťové ⁣zážitky. Náš jednoduchý recept⁢ vám krok‍ za krokem vysvětlí, ⁣jak připravit ‌toto vynikající ⁤rizoto. Přidejte do svého jídelníčku trochu zdravé⁣ a chutné rozmanitosti s tímto ‍fantastickým bylinným rizotem s grilovanou zeleninou. S potěšením si ho vychutnáte na oběd i ⁣večeři.

Suroviny

  • 250 g rýže na rizoto
  • 1‌ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l ⁣zeleninového vývaru
  • 1 paprika
  • 1 ‌cuketa
  • 1 baklažán
  • 4⁣ lžíce olivového oleje
  • 2 ​lžíce​ čerstvých bylinek (např.⁤ bazalka, petrželka, tymián)
  • Soľ a čerstvě mletý pepř dle chuti

Postup

  1. Na grilu si ugrilujte papriku, cuketu a baklažán do měkka. Poté je nechejte vychladnout a zbavte je slupky. Nakrájejte⁤ je na ‍menší‌ kousky a ⁤nechte stranou.
  2. V rendlíku si ⁢rozpálte olivový‌ olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli do sklovita. Přidejte prolisovaný česnek a⁢ orestujte jej dozlatova.
  3. Přidejte rýži a⁢ promíchejte, dokud ⁣nebude obalena olejem.
  4. Postupně ‌přilévejte horký zeleninový vývar,‌ asi 1/2 ⁤šálku najednou. Po každém přilití vývar promíchejte do rýže a opakujte, dokud nebude ⁤rýže uvařená (cca 15-20 minut).
  5. Přidejte grilovanou zeleninu a‌ promíchejte.‍ Osolte ‌a opepřete dle chuti. Přidejte čerstvé ⁣bylinky a důkladně promíchejte.
  6. Hotové rizoto nechte chvíli odpočinout pod⁢ pokličkou, aby se chutě propojily.
  7. Servírujte teplé rizoto s bylinkovou výzdobou​ jako ‌hlavní chod.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *