11. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte skvělý recept na kuře na sladko kyselo, jste na správném místě! Tento tradiční čínský pokrm je plný chutných a vyvážených kombinací sladkých a kyselých příchutí. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm snadno a rychle. Bon appétit!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 1 plechovka ananasu
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce octa
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce kečupu
- 4 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Cibuli, papriku a mrkev nakrájíme na proužky.
- Ananas odkrájíme od šťávy a nakrájíme na menší kousky.
- V hrnci si připravíme zálivku smícháním cukru, octa, sójové omáčky a kečupu.
- Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme na něm kuřecí maso, dokud není zlatě hnědé.
- Přidáme cibuli a mrkev a krátce orestujeme.
- Přidáme papriku a ananas a promícháme.
- Zálivku zalijeme nad obsah na pánvi a vaříme do zhoustnutí, asi 5 minut.
- Mouku rozmícháme ve šťávě z ananasu a přidáme k ostatním surovinám.
- Necháme povařit a mícháme, dokud směs nezhoustne.
- Podáváme s rýží nebo nudlemi.