11. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Marocký cizrna s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na marockou cizrnu s kuřecím masem vás přenese do exotického světa orientální kuchyně. Kombinace koření, čerstvých bylinek a aromatických surovin dává této pokrmu neodolatelnou chuť a vůni. Bonusovým efektem je zdravá kombinace bazalky, koriandru a šalotky, která dodá vašim sentidos nezaměnitelnou příchuť. Připravte se na nevšední gastronomický zážitek a vydejte se na cestu ochutnávek vzrušujícího marockého jídelníčku přímo z pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 200 g suché cizrny
  • 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 cibule (nadrobno nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 rajče (na kostičky nakrájené)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového džusu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky mletého skořice
  • ½ lžičky červené papriky (volitelné, podle chuti)
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci nechte cizrnu přes noc namočenou ve vodě.
  2. Druhý den cizrnu sceděte a přelijte čistou vodou. Přiveďte k varu a vařte 1-2 hodiny, nebo dokud není cizrna měkká. Sceděte a nechte stranou.
  3. V hluboké pánvi zahřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud není zprudka opečené ze všech stran.
  5. Přidejte nakrájené rajče, rajčatový džus a všechny koření. Dobře promíchejte.
  6. Postupně přidejte vařenou cizrnu a kuřecí vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte přibližně 30 minut, nebo dokud se omáčka zahustí.
  7. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Podávejte s kuskusem nebo chlebem a ozdobte čerstvou bylinkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *