11. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský steak s brambory
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský steak s brambory je lahodné jídlo s bohatou chutí, které vás zaujme svou jednoduchostí i příjemnou přípravou. Tento recept vám ukáže, jak na dokonalý steak, který se rozplývá na jazyku. Kombinace šťavnatého masa s pečenými brambory vytváří skvělý harmonický celek. Připravte si oblíbený steakový kousek, dochuťte ho správnými kořenícími směsmi a dejte mu dostatek času na odpočinutí. Brambory do pečící mísy posypejte bylinkami a nechte je zabrat výraznou chuť. Argentinský steak s brambory je dokonalým pokrmem pro milovníky grilování i výtečnou volbou pro skvělou večeři s hosty. Můžete si být jistí, že se ocení každý kousek tohoto jídla.

Argentinský steak s brambory

Suroviny:

  • 2 kusy argentinského steaku
  • 500 g brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • česnekový prášek
  • mletá paprika

Postup:

  1. Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na menší kostičky.
  2. V hrnci s osolenou vodou vaříme brambory do změknutí, asi 10 minut. Poté je slijeme.
  3. V pánvi zahřejeme olivový olej. Brambory přidáme do pánve a smažíme asi 10 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
  4. V druhé pánvi zahřejeme olivový olej. Steaky opepříme, osolíme a posypeme česnekovým práškem a mletou paprikou. Opečeme je na pánvi podle požadovaného přípevnosti, obvykle 2-3 minuty z každé strany pro středně připravený steak.
  5. Po upečení steaků necháme masa 5 minut odpočívat pod alobalovou poklicí.
  6. Servujeme steak s opečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *