11. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Risotto s křenovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Risotto⁤ s ‌křenovou omáčkou je lahodným pokrmem, ‌který spojuje krémovost a chutnou⁤ pikantnost. Tento recept⁢ vás přenese na ​chuťovou ‌výpravu ‌plnou lahodných kombinací. Křupavé zrna rýže absorbuje všechnu chuť a křenu a vytváří neuvěřitelně ⁤bohatou a krémovou‌ konzistenci. ⁤Křenová omáčka ⁤dodává jídlu ⁤příjemně silnou a ostrou ⁤chuť.⁢ Risotto ⁣s⁣ křenovou omáčkou je ideálním ‌jídlem ⁤pro milovníky pikantního a⁣ aromatického⁤ jídla. ⁤Podejte ho jako hlavní chod⁣ nebo jako přílohu k ⁣rybě či masu a užijte si ‌skvělý​ a jedinečný gastronomický zážitek.

Risotto s křenovou ‌omáčkou

Suroviny:

  • 200g ​arborio rýže
  • 1⁤ cibule, jemně nakrájená
  • 2⁣ stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 500ml ‍zeleninového vývaru
  • 100ml bílého ‍vína
  • 100g parmazánu, nastrouhaného
  • 2 lžíce másla
  • 2 ‌lžíce olivového ‌oleje
  • 1 lžička citronové ⁣šťávy
  • 1 lžička ‍nastrouhaného křenu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na⁢ pánvi ​rozehřejte máslo a olivový olej.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a ‌česnek a nechte ‌je zesklovatět.
  3. Přidejte arborio rýži a promíchejte, aby se ⁢rýže obalila ​olejem.
  4. Zalijte rýži bílým vínem⁢ a vařte, dokud‍ alkohol nevyprchá.
  5. Postupně přidávejte horký zeleninový​ vývar, jednu​ polévkovou​ lžíci najednou, a⁣ za stálého míchání‌ vařte, dokud se rýže⁤ neprovaří a ‍nezměkne⁢ (asi ⁤20 minut).
  6. Přidejte nastrouhaný parmazán, citronovou šťávu‍ a nakrájený křen. Míchejte, dokud‌ se parmazán⁣ nerozpustí a⁣ omáčka ⁢zhoustne.
  7. Ochutnejte⁤ a ‌případně dochuťte solí a ‍pepřem.
  8. Nakonec podávejte risotto teplé s nadrobno​ nastrouhaným parmazánem ‌navrch.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *