11. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Nakoukněte do receptu na jemný masalový kuřecí guláš, který je plný aromatických indických koření a lahodných chutí. Měkké kuřecí kousky se vaří v bohaté omáčce z rajčat, cibule, česneku a dalších vybraných bylinek, což vytváří dokonalou kombinaci chuťových vjemů. Tento jednoduchý a vydatný guláš se perfektně hodí jako teplá a kořeněná večeře pro celou rodinu. Pojďte si užít autentické indické dochucování přímo ve své kuchyni!
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (přednostně stehno)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- čerstvý koriandr na dochucení (nepovinné)
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a papriku nakrájíme na drobné kostičky.
- V hrnci nebo na pánvi si rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli do zlatova.
- Přidáme na plátky nakrájený česnek a chvíli společně restujeme.
- Přidáme kuřecí maso a za stálého míchání ho opékáme, dokud nezmění barvu z růžové na bílou.
- Přidáme papriku a smažíme asi 2 minuty, dokud se paprika změkne.
- Přidáme rajčatový protlak a vše promícháme.
- Přidáme mletou sladkou papriku, kmín, koriandr, kurkumu a kardamom. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Zalijeme trochou vody (asi 1/2-1 šálku) a necháme gulaš vařit na mírném ohni pod pokličkou asi 30 minut, dokud není maso měkké a dochucení se propěje.
- Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu vody, ale gulaš by neměl být příliš řídký.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti a vaříme ještě 5 minut.
- Na závěr můžeme ještě přidat nasekaný čerstvý koriandr podle chuti.
- Servírujeme s těstovinami, knedlíky nebo pečivem.