11. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Potěšte své chuťové buňky lahodným receptem na tradiční francouzskou specialitu – Kachnu à l’orange. Tento vysoce emotivní pokrm kombinuje lahodný kachní steak s bohatou pomerančovou omáčkou. Začněte opékáním kachny, dokud nebude krásně křupavá, a poté ji doplňte sladkokyselou omáčkou z čerstvých pomerančů. Bude to dokonalá kombinace chutí, kterou si budete chtít užívat znovu a znovu. Překvapte své hosty tímto vynikajícím jídlem a okouzlujte jejich chuťové pohárky.
Suroviny
- 1 kachna
- 2 pomeranče
- 1 citrón
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve kachnu omyjte a osušte papírovým ubrouskem. Sůl a pepř rozprostřete na celou kachnu z obou stran.
- Do velkého hrnce nebo pekáče zahřejte olej a smažte kachnu ze všech stran, dokud není zlatavá.
- Odstraňte kachnu z hrnce a nechte ji odpočinout na prkénku.
- Do hrnce přidejte šťávu z pomerančů a citrónu, kuřecí vývar a med. Dusíme asi 10 minut za stálého míchání.
- Sací střed z pomerančů nakrájejte na tenké plátky.
- Kachnu vraťte zpět do hrnce a přidejte plátky pomerančů. Přikryjte a vařte na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud není kachna měkká a šťáva zahustí.
- Hotovou kachnu přeneste na servírovací talíř a přelijte omáčkou z hrnce.
- Servírujte s rýží nebo pečivem a ozdobte pomerančovými kůrkami.