11. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Kachna à l’orange
zdroj: Recepty 24/7

Potěšte své chuťové buňky lahodným receptem na tradiční francouzskou specialitu – Kachnu à l’orange. Tento vysoce emotivní pokrm kombinuje lahodný kachní steak s bohatou pomerančovou omáčkou. Začněte opékáním kachny, dokud nebude krásně křupavá, a poté ji doplňte sladkokyselou omáčkou z čerstvých pomerančů. Bude to dokonalá kombinace chutí, kterou si budete chtít užívat znovu a znovu. Překvapte své hosty tímto vynikajícím jídlem a okouzlujte jejich chuťové pohárky.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 2 pomeranče
  • 1 citrón
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve kachnu omyjte a osušte papírovým ubrouskem. Sůl a pepř rozprostřete na celou kachnu z obou stran.
  2. Do velkého hrnce nebo pekáče zahřejte olej a smažte kachnu ze všech stran, dokud není zlatavá.
  3. Odstraňte kachnu z hrnce a nechte ji odpočinout na prkénku.
  4. Do hrnce přidejte šťávu z pomerančů a citrónu, kuřecí vývar a med. Dusíme asi 10 minut za stálého míchání.
  5. Sací střed z pomerančů nakrájejte na tenké plátky.
  6. Kachnu vraťte zpět do hrnce a přidejte plátky pomerančů. Přikryjte a vařte na mírném ohni asi 1-2 hodiny, dokud není kachna měkká a šťáva zahustí.
  7. Hotovou kachnu přeneste na servírovací talíř a přelijte omáčkou z hrnce.
  8. Servírujte s rýží nebo pečivem a ozdobte pomerančovými kůrkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *