11. 9. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Marinovaný losos s broskvemi je lahodný recept, který vaše chuťové buňky nadchne. Tento recept kombinuje svěží lososové filé, které je marinováno v aromatické směsi z bylinek a citronu. K tomu přidáme sladké broskve, které dodají jídlu dokonalou rovnováhu chutí. S tímto jednoduchým a zdravým receptem si můžete vychutnat výjimečnou večeři, která potěší jak vás, tak i vaše blízké.
Suroviny
- 4 filety lososa
- 2 broskve
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky medu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte marinádu. Ve skleničce smíchejte olivový olej, med, sójovou omáčku, nasekaný česnek, sůl a pepř.
- Lososové filety opláchněte a osušte. Položte je do misky a potřete marinádou z obou stran. Nechte alespoň 30 minut marinovat v chladničce.
- Broskve umyjte, rozkrojte na půlky a odstraňte pecky. Nakrájejte je na tenké plátky.
- Do nelepivé pánve nebo grilovacího roštu předehřátého na střední teplotu dejte lososové filety s marinádou. Grilujte je z obou stran po dobu přibližně 4-5 minut nebo dokud nejsou krásně zlatavě hnědé.
- V posledních dvou minutách grilování přidejte na grilovací plochu broskve. Grilujte je jen z jedné strany, aby zůstaly lehce křupavé.
- Servírujte marinovaný losos s grilovanými broskvemi. Můžete přidat ještě čerstvé bylinky jako petržel nebo kytičky rukoly. Podávejte s rýží, zeleninovým salátem nebo pečenými bramborami.