11. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné ravioli s masovou náplní připravíte jednoduše doma. Tento recept vám poskytne podrobný návod na výrobu vzdušných těstovin plněných lahodnou masovou směsí. Vaše chuťové buňky se rozveselí nad napěchovanými ravioli, které si lze přizpůsobit oblíbeným ingrediencím. Dopřejte si tuto italskou pochoutku a zapůsobte na svou rodinu či hosty v angažované kuchyni.
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 2 vejce
- 400g mletého masa (hovězí, vepřové nebo drůbeží)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce strouhanky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- parmezán na posypání
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na ravioli. V mise smícháme mouku a vejce a hněteme až do vzniku hladkého těsta. Těsto necháme odležet zhruba 30 minut.
- Mezitím si připravíme masovou náplň. V pánev rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a smažíme, dokud není maso zcela uvařené. Osolíme, opepříme a přidáme strouhanku. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout.
- Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kruhy pomocí skleničky nebo formičky. Na každý kruh dáme lžičku masové náplně a poté překlopíme druhou polovinou těsta. Kraje důkladně zalepíme prsty nebo speciální formičkou na ravioli.
- Ravioli vaříme ve slané vodě, dokud nevyplavou na povrch. Poté je sceďme a podáváme posypané strouhaným parmezánem.