11. 9. 2023
Autor: Eva Komárková
Ravioli s masovou náplní
zdroj: Recepty 24/7

Chutné ravioli s masovou ‌náplní připravíte‍ jednoduše doma. Tento recept vám​ poskytne podrobný návod ⁢na výrobu vzdušných těstovin plněných lahodnou masovou⁤ směsí. ‌Vaše ⁣chuťové‍ buňky se rozveselí ‌nad ‌napěchovanými ravioli, které ‍si lze přizpůsobit ⁢oblíbeným ingrediencím. Dopřejte si tuto ‍italskou pochoutku ⁤a zapůsobte⁣ na svou rodinu či ‌hosty v​ angažované ⁣kuchyni.

Suroviny

  • 200g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 400g mletého masa (hovězí, vepřové nebo ​drůbeží)
  • 1 ⁣cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2​ lžíce strouhanky
  • sůl⁢ a pepř⁢ podle ‌chuti
  • olivový olej
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Nejprve si ‍připravíme těsto ‍na ravioli. V mise smícháme mouku a‌ vejce‍ a hněteme až‌ do vzniku hladkého těsta. Těsto​ necháme odležet⁤ zhruba ⁣30 minut.
  2. Mezitím si ⁣připravíme ‌masovou náplň. V pánev rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm jemně⁣ nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté⁤ maso a smažíme,⁣ dokud není maso‍ zcela uvařené. Osolíme, ‍opepříme a přidáme‍ strouhanku. Vše dobře promícháme a necháme vychladnout.
  3. Těsto rozválíme​ na ‍tenký plát a vykrajujeme kruhy pomocí skleničky⁣ nebo formičky. Na každý kruh dáme⁢ lžičku masové ⁤náplně ‍a poté ​překlopíme druhou polovinou těsta. Kraje důkladně zalepíme prsty nebo speciální formičkou ​na ravioli.
  4. Ravioli vaříme ve slané vodě, dokud ⁤nevyplavou na povrch. Poté‍ je ​sceďme a podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *