11. 9. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille z čerstvé zeleniny je tradiční francouzské jídlo plné chuti a vůně. Tento recept vám přináší jedinečnou kombinaci rajčat, paprik, cukety, baklažánu a cibule, které společně vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento jednoduchý, ale zároveň výjimečný pokrm, který vaši chuťové buňky potěší. Sledujte náš podrobný recept a připravte si ratatouille z čerstvé zeleniny jako profesionální kuchaři!
Ratatouille z čerstvé zeleniny
Suroviny
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Koncentrovaná rajčatová pasta (dle potřeby)
- Čerstvé bylinky (např. petržel, bazalka)
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny a nakrájejte je na menší kousky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, papriky a rajčata na plátky, cukety a baklažány na kostičky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Orestujte ji dozlatova a přidejte nasekaný česnek.
- Po minutě přidejte zeleninu, tj. cuketu, baklažán, papriky a rajčata. Promíchejte a nechte dusit přibližně 10 minut, dokud se zelenina změkčí.
- Přidejte rajčatovou pastu podle potřeby, aby se dochutilo a zintenzivnilo.
- Pokud je třeba, přidejte sůl, pepř a čerstvé bylinky. Jemně promíchejte a ještě nechte chvíli povařit.
- Ratatouille je hotové! Podávejte ho například s rýží nebo čerstvým chlebem.