11. 9. 2023
Autor: Roman Žák
Ratatouille z čerstvé zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille z čerstvé zeleniny je tradiční francouzské jídlo plné chuti a vůně. Tento recept vám přináší jedinečnou kombinaci rajčat, paprik, cukety, baklažánu a cibule, které společně vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento jednoduchý, ale zároveň výjimečný pokrm, který vaši chuťové buňky potěší. Sledujte náš podrobný recept a připravte si ratatouille z čerstvé zeleniny jako profesionální kuchaři!

Ratatouille z čerstvé zeleniny

Suroviny

  • 2 cukety
  • 2 baklažány
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Koncentrovaná rajčatová pasta (dle potřeby)
  • Čerstvé bylinky (např. petržel, bazalka)

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny a nakrájejte je na menší kousky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, papriky a rajčata na plátky, cukety a baklažány na kostičky.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Orestujte ji dozlatova a přidejte nasekaný česnek.
  3. Po minutě přidejte zeleninu, tj. cuketu, baklažán, papriky a rajčata. Promíchejte a nechte dusit přibližně 10 minut, dokud se zelenina změkčí.
  4. Přidejte rajčatovou pastu podle potřeby, aby se dochutilo a zintenzivnilo.
  5. Pokud je třeba, přidejte sůl, pepř a čerstvé bylinky. Jemně promíchejte a ještě nechte chvíli povařit.
  6. Ratatouille je hotové! Podávejte ho například s rýží nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *