1. 8. 2023
Autor: Roman Žák
Kuře à la Provence
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné a aromatické jídlo? Vyzkoušejte naše jedinečné kuře à la Provence, které vás přenese na slunné pobřeží jihovýchodní Francie. Toto jednoduché a chutné jídlo je plné provensálských bylinek, zeleniny a olivového oleje. Vařené kuřecí maso se navíc krásně rozpadá a rozplývá v ústech, doprovázeno osvěžujícími chutěmi z citrusů a bylin. Užijte si dokonalou kombinaci chuti a vůně s našim receptem na kuře à la Provence!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecího masa (prsa nebo stehna)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 středně velké cibule, nakrájené na kolečka
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 200 g cherry rajčátek, rozpůlených
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. V pánvi s tlustým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opečte ho z obou stran, dokud získá zlatavou barvu.
  4. Přidejte nakrájené papriky a rajčata a promíchejte.
  5. Přidejte sušené bylinky (rozmarýn, tymián, oregano), sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
  6. Zpomalte oheň a nechte kuře vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, nebo dokud není maso uvnitř úplně propečené.
  7. Servírujte s rýží, pečivem nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *