1. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
Tradiční italské spaghetti carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční italské spaghetti carbonara je lahodná a jednoduchá pasta, která se stala ikonou italské kuchyně. Tento recept vás přenese přímo do srdce Itálie, kde budete mít možnost vychutnávat si plné a bohaté kombinace špaget, slaniny, vaječného žloutku, sýra a čerstvě mletého pepře. S měkkými, ale soudržnými sýrovými omáčkami a křupavou slaninou je tato klasická italská pochoutka dokonalým jídlem pro všechny milovníky dobrého jídla.

Suroviny

  • 250 g spaghetti
  • 150 g guanciale nebo pancetta
  • 3 vejce
  • 50 g parmazánu
  • 50 g pecorina
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl podle chuti

Postup

  1. Spaghetti uvařte v osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Poté očistěte a nakrájejte guanciale nebo pancettu na proužky či kostičky.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm guanciale nebo pancettu, dokud nezezlátne a nesáhne. Odstraňte z tepla a nechte vychladnout.
  3. V míse rozšlehejte vejce. Přidejte do mísy nastrouhaný parmazán a pecorino. Přidejte černý pepř a dle chuti osolte.
  4. Přidejte uvařené a odkapané spaghetti ke směsi vejce a sýra. Přidejte osmaženou guanciale nebo pancettu a opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily.
  5. Hotové carbonara by mělo být krémovité a dobře promíchané. Podávejte ihned s dalším parmazánem a sýrem pecorino na posypání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *