4. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejské kuře v česnekové marinádě
zdroj: Recepty 24/7

Korejské kuře v česnekové marinádě je lahodné, kořeněné jídlo, které si získává srdce milovníků ostřejších chutí. Stehna kuřecího masa jsou marinovány v silné česnekové omáčce, která dodává jídlu intenzivní chuť a aromatickou vůni. Tato korejská specialita je ideální pro ty, kteří mají rádi pikantní a exotické pokrmy. S naším jednoduchým receptem na korejské kuře v česnekové marinádě si můžete připravit nezapomenutelnou hostinu plnou orientálních lahůdek přímo u vás doma.

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna s kůží
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička červené papriky
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • sůl podle chuti

Postup

  1. V míse smíchejte česnek, sójovou omáčku, olej, hnědý cukr, sezamový olej, červenou papriku, mletý černý pepř a sůl.
  2. Přidejte kuřecí stehna do marinády a dobře je obalte v míse. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
  3. Před přípravou předehřejte troubu na 180°C.
  4. Položte kuřecí stehna na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35-40 minut, dokud nejsou kuřecí kousky zlatě hnědé a propečené.
  5. Podávejte s rýží nebo zeleninovým salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *