4. 8. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Vegetariánský gulaš s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Gulaš s fazolemi je chutný a vydatný pokrm, který potěší nejednoho milovníka vegetariánské kuchyně. Tato tradiční a zdravá alternativa klasického masa vám zajistí bohatou dávku živin a vlákniny. V tomto receptu se fazole stávají hlavním protagonistou, který dodává guláši nejen plnost chuti, ale také nutriční hodnotu. Náš recept je snadno připravitelný a staví na jednoduchých a cenově dostupných surovinách. Připravte si tento vegetariánský guláš ještě dnes a pochutnejte si na jedinečném a výživném pokrmu.

Suroviny

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 mrkve, nakrájené na kolečka
  • 400 g rajčat z konzervy, nasekaných
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička cukru
  • 400 g červené fazole z konzervy, sceděné
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
  3. Přidejte nasekaný česnek, papriku a mrkev. Smažte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte rajčata z konzervy, mletou papriku, kmín a cukr. Dochucujte solí a pepřem.
  5. Nechejte směs vařit asi 10 minut, aby se příchutě spojily.
  6. Přidejte fazole z konzervy a zeleninový vývar.
  7. Nechejte guláš vařit na mírném ohni asi 20-30 minut.
  8. Podávejte teplý guláš s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *