4. 8. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Gulaš s fazolemi je chutný a vydatný pokrm, který potěší nejednoho milovníka vegetariánské kuchyně. Tato tradiční a zdravá alternativa klasického masa vám zajistí bohatou dávku živin a vlákniny. V tomto receptu se fazole stávají hlavním protagonistou, který dodává guláši nejen plnost chuti, ale také nutriční hodnotu. Náš recept je snadno připravitelný a staví na jednoduchých a cenově dostupných surovinách. Připravte si tento vegetariánský guláš ještě dnes a pochutnejte si na jedinečném a výživném pokrmu.
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 400 g rajčat z konzervy, nasekaných
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička cukru
- 400 g červené fazole z konzervy, sceděné
- 500 ml zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej.
- Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek, papriku a mrkev. Smažte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte rajčata z konzervy, mletou papriku, kmín a cukr. Dochucujte solí a pepřem.
- Nechejte směs vařit asi 10 minut, aby se příchutě spojily.
- Přidejte fazole z konzervy a zeleninový vývar.
- Nechejte guláš vařit na mírném ohni asi 20-30 minut.
- Podávejte teplý guláš s chlebem nebo rýží.