1. 8. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Pikantní kuře Tandoori
zdroj: Recepty 24/7

Pikantní kuře tandoori je tradiční indické jídlo, které se vyznačuje svou jemnou a intenzivní chutí. Recept nabízí skvělou kombinaci křupavého kuřecího masa marinovaného v exotických indických kořenících a jogurtu. S výrazným dochucením zázvoru, česneku a čerstvé petržele si toto tandoori kuře zaručeně získá všechny milovníky orientálních pokrmů. Dokonalá volba na večeř, vyzkoušíte?

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 200 g jemného jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého kurkumy
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 2 lžičky garam masaly
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky a důkladně je osolte.
  2. V misce smíchejte jogurt, citronovou šťávu, koriandr, kmín, kurkumu, papriku, garam masalu, česnek, zázvor a přidejte trochu soli.
  3. Marinádu nalijte na nakrájené kuřecí kousky a nechte je v ní uležet nejméně jednu hodinu (nebo nejlépe přes noc) v chladničce.
  4. Předpečte troubu na 200 °C.
  5. Kuřecí kousky přendejte na pečící plech vyložený pečícím papírem a pečte v předem vyhřáté troubě asi 25-30 minut, nebo dokud nejsou kuřecí kousky zevnitř dobře propečené.
  6. Suroviny na pikantní omáčku smíchejte a podávejte k propečeným kouskům kuřete.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *