4. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na japonské nudle s teriyaki kuřetem je jednoduchý a chutný. Křupavé kousky kuřecího masa jsou marinovány v teriyaki omáčce a opékané tak, aby získaly bohatou karamelovou chuť. Podávají se s uvařenými nudlemi, které jsou promíchané s čerstvou zeleninou a posypané sezamovými semínky. Tento japonský pokrm je ideální volbou pro milovníky asijské kuchyně, kteří se chtějí ponořit do autentických chutí Japonska.
Suroviny
- 250 g japonských nudlí (ramen)
- 400 g kuřecích prsou
- 4 lžíce teriyaki omáčky
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce oleje
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké proužky
- 2 lžíce sezamových semínek
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu pro kuřecí prsa. Smíchejte teriyaki omáčku, sójovou omáčku, med a česnek v míse. Přidejte nakrájená kuřecí prsa do marinády a nechte je v ní odpočívat minimálně 30 minut, ideálně alespoň 1 hodinu.
- V hrnci s osolenou vodou uvařte japonské nudle podle návodu na obalu. Po uvaření je opláchněte studenou vodou, aby se neslepily.
- Nakrájejte papriku, cibuli a mrkev na tenké plátky nebo proužky.
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte marinovaná kuřecí prsa. Smažte je z obou stran asi 5-7 minut, nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a propečené.
- Přidejte nakrájenou papriku, cibuli a mrkev na pánvi. Orestujte je asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale stále zůstane křupavá.
- Přidejte uvařené nudle do pánve se zeleninou a kuřetem. Přilijte zbylou marinádu z misky a promíchejte všechny suroviny dohromady. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Pokud chcete, můžete přidat na pánvi sezamová semínka a krátce je orestovat, než začnou vonět.
- Servírujte japonské nudle s teriyaki kuřetem ihned a ozdobte sezamovými semínky.