4. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
Irácké kuře s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Náš recept na irácké kuře s rýží vám přinese okouzlující kombinaci tradic, chutí a vůní. Skvěle kořeněné kuřecí kousky jsou restované do zlatova a podávají se s nadýchanou rýží, která nasaje všechny lahodné šťávy. Užijte si tradiční irácký pokrm připravený v pohodlí vaší vlastní kuchyně a dopřejte svým chuťovým buňkám opravdový kulinářský zážitek. S našim jednoduchým receptem to zvládne každý!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích stehenních řízků
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého skořice
  • ½ lžičky chilli papriky
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 200 g basmati rýže
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 4 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 4 lžíce nakrájeného citronového máty
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na oleji orestujte na másle nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte prolisovaný česnek a orestujte ho spolu s cibulí.
  3. Přidejte kuřecí stehenní řízky a restujte je, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte všechny koření (kurkumu, kmín, koriandr, skořici a chilli papriku) a smažte je s kuřecím masem asi 2 minuty, dokud se vůně neuvolní.
  5. Přidejte rajčata z konzervy včetně šťávy a promíchejte.
  6. Přidejte kuřecí vývar, osolte a opepřete podle chuti a nechte vařit asi 20 minut, dokud se kuře neudělá a omáčka nezhoustne.
  7. V kastrolu připravte rýži podle návodu na obalu.
  8. Na servírovací talíř dejte pár lžic vařené rýže a položte na ni porci kuřecího masa s omáčkou.
  9. Potravinku ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a nakrájenou citronovou mátou.
  10. Skořápky z citronové mýty lze ještě před podáváním pokapat citrónovou šťávou pro větší svěžest.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *