4. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
Spaghetti alla carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Spaghetti⁢ alla carbonara je tradiční italské jídlo, které ⁤se skládá z ‌vajec, slaniny, sýru a česneku.⁤ Tento recept vás​ naučí, jak připravit tuto ⁤lahodnou těstovinovou specialitu snadno a rychle. S kvalitními surovinami a ​správným postupem bude váš‍ talíř​ plný krémové a bohaté gastronomické rozkoše. ⁢Přidejte si do svého jídelníčku‌ tento⁤ autentický italský pokrm a potěšte‌ své chuťové pohárky.

Suroviny:

  • 250 g špaget
  • 100 g pancetty
  • 2 stroužky česneku
  • 2 žloutky
  • 50 g parmezánu
  • sůl a pepř ​podle chuti

Postup:

  1. Špagety uvařte​ ve vroucí osolené vodě dle‍ pokynů na obalu, nechte ⁢je však al dente.
  2. Mezitím nakrájejte pancettu na malé kostičky a na panvici ji osmahněte dozlatova.
  3. V míse rozmíchejte žloutky, přidejte nadrobno nastrouhaný parmezán a dobře promíchejte,⁢ přidejte sůl a pepř podle chuti.
  4. Stroužky česneku nakrájejte na jemno a přidejte na rozpálenou pánev s pancettou,‌ orestujte je dozlatova.
  5. Uvařené špagety přendejte do pánve s pancettou a česnekem, promíchejte.
  6. Postupně přilijte žloutkovou směs a za stálého míchání ohřívejte na středním ohni, dokud se omáčka nezačne ​zahřívat a zhoustnout.
  7. Servírujte ihned s čerstvě⁤ nastrouhaným ⁤parmezánem a čerstvým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *