4. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéský guláš Rendang
zdroj: Recepty 24/7

Guláš rendang je tradiční indonéské jídlo plné chutí a aroma. Tento recept vám přinese jedinečnou chuťovou explozi s každým soustem. Hovězí maso vařené v exotických asijských kořeních a kokosovém mléce, vytvoří hustou a bohatou omáčku. Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete přidat i červenou papriku pro extra vzrušení. Indonéský guláš rendang je ideální pro ty, kteří chtějí zkusit něco nového a rozšířit svůj gastronomický obzor.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa na guláš, nakrájeného na menší kousky
  • 3 středně velké cibule, nasekané
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 chilli papričky, nasekané (podle chuti)
  • 2 cm kousky zázvoru, nastrouhaného
  • 2 citronové trávy, vnější listy odstraněné a vysekávané
  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce kari pasty
  • 2 lžíce tmavého salátového oleje
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička soli

Postup

  1. V hrnci nebo rendang hrnci zahřejte rostlinný olej a přidejte cibuli, česnek, chilli papričky a zázvor. Smažte, dokud cibule nezežloutne.
  2. Přidejte nakrájené maso a smažte, dokud není maso zprudka zezlátnuté.
  3. Přidejte kari pastu, třtinový cukr, koriandr, kmín, kurkumu a sůl. Promíchejte dobře.
  4. Přidejte citronovou trávu a kokosové mléko. Promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Snížte teplotu na minimum, přikryjte hrnec pokličkou a nechte vařit asi 2-3 hodiny, dokud se maso nezměkčí a omáčka zhoustne. Občas promíchejte, aby se nedrželo na dně hrnce.
  6. Podávejte s rýží nebo indonéským chlebem (např. naan).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *