4. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
Tiramisu s mascarpone a kávou
zdroj: Recepty 24/7

⁢Tiramisu⁣ s mascarpone a kávou je klasický italský dezert, který okouzlí každého milovníka sladkého. Jde o jednoduchý a lahodný zákusek⁣ z vrstev lehkých piškotů namočených v ​kávě, ⁢které jsou pak střídány s ‍krémovou ‍směsí‍ z mascarpone ⁣a ⁣šlehačky. Tato kombinace vytváří bohatý a jemný dezert s intenzivní kávovou⁤ a kakaovou chutí. Tiramisu je dokončeno posypáním vrstvy ​kvalitního kakaového prášku, který perfektně doplňuje jeho chuť. Tento recept ‍na tiramisu⁤ stojí za ​to vyzkoušet a určitě si získá přízeň a⁤ obdiv vašich hostů.

Suroviny

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetana na šlehání
  • 3 ‍lžíce cukr
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • 200 ⁣ml silné kávy
  • 200 ​g savoiardi (dále známé jako ladyfinger sušenky)
  • kakao​ na posypání

Postup

  1. V ‍misce smíchejte mascarpone, smetanu ⁤na šlehání, cukr a vanilkový ⁤extrakt, dokud nezískáte hladkou a krémovou konzistenci.
  2. Ve druhé misce oddělte ‌žloutky od bílků.
  3. Žloutky⁤ přidejte do směsi s ‍mascarpone a dobře promíchejte.
  4. Bílky ⁢vyšlehejte v samostatné misce do ⁣tuha.
  5. Postupně přidejte vyšlehané bílky do ⁤směsi ⁤s mascarpone​ a žloutky, opatrně je ⁣vmíchejte.
  6. V malé‍ míse ‌si připravte silnou kávu⁢ a nechte ji vychladnout.
  7. Savoiardi sušenky namočte ‍do vychlazené kávy a vykládejte je‌ na dno ​pevné zapékací formy.
  8. Nalijte polovinu mascarpone směsi na sušenky.
  9. Přidejte další ‍vrstvu namočených sušenek a zalijte⁢ zbývající ‍mascarpone směsí.
  10. Posypte ⁤vrchní ‍vrstvu kakao⁢ a dejte tiramisu minimálně na 4⁤ hodiny do lednice, nejlépe⁢ přes noc, aby ‍se dobře proložilo.
  11. Před⁢ podáváním posypejte vrch⁢ tiramisu ještě trochou kakaa.
  12. Můžete podávat ​a vychutnat si skvělý ‌italský dezert!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *