3. 8. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Risotto s grilovanou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Rizoto s grilovanou zeleninou je lahodné a vydatné jídlo, které potěší každého gurmána. Tento recept kombinuje krémovou rýži s pestrou paletou čerstvé zeleniny, která byla jemně grilována. Výsledkem je chutné a zdravé jídlo, které nabízí bohatý mix textur a aromatických přísad. Připravte si tento skvělý recept a nechte se unést vynikajícími chutěmi italské kuchyně.

Suroviny

  • 300 g arborio rýže
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 paprika, nakrájená na plátky
  • 1 baklažán, nakrájený na plátky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 100 g parmezánu, nastrouhaného
  • čerstvý bazalkový nebo petrželkový lístek na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej na grilování zeleniny

Postup

  1. Grilujte nakrájenou cibuli, česnek, cuketu, papriku a baklažán na grilu, dokud nejsou zeleniny měkké a lehce zhnědnou.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte rýži a promíchejte, aby se rýže obalila olejem a začala absorbovat tekutinu.
  4. Postupně přidávajte horký zeleninový vývar, asi 1/2 hrnku najednou, a za stálého míchání nechte rýži vstřebat tekutinu. Pokračujte v přidávání vývaru, dokud rýže není al dente – měkká, ale stále s trochou skusu.
  5. Přidejte grilovanou zeleninu a rajčata. Promíchejte a nechte pokrýt asi 2-3 minuty, než zelenina zahřeje.
  6. Přimíchejte nastrouhaný parmezán a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Podávejte posypané čerstvým bazalkovým nebo petrželkovým lístkem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *