3. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
Krevetový tempura s omáčkou Ponzu
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit křupavou krevetovou tempuru s omáčkou Ponzu. Tento tradiční japonský recept je plný skvělých chutí a snadno ho můžete připravit i doma. Zkombinujte svěží krevety s křupavou a lehkou obalovací směsí a podávejte s omáčkou Ponzu, která jim dodá pikantní a citrusovou chuť. Překvapte své okolí tímto exotickým a vynikajícím pokrmem a užijte si jeho bohatou chuťovou paletu.

Suroviny

  • 200 g krevet
  • 100 g hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sake (japonské rýžové víno)
  • 1 lžička cukru
  • olej na smažení

Postup

  1. Oloupejte krevety a zbavte je střeva.
  2. Ve vhodné míse smíchejte mouku a kukuřičný škrob.
  3. Přidejte vejce, sójovou omáčku, sake a cukr. Dobře promíchejte, dokud není směs hladká.
  4. Krevety namočte do těsta a dobře obalte.
  5. V panvici zahřejte olej na střední teplotu.
  6. Po kouscích vložte obalené krevety do horkého oleje a smažte je do zlatova.
  7. Vynechte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
  8. Podávejte s omáčkou Ponzu jako dip.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *