4. 8. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský hovězí steak s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na argentinský hovězí steak, jste na správném místě! Tento chutný pokrm je perfektním způsobem, jak si vychutnat bohatou směs argentinských a jihoamerických chutí. Náš recept vám pomůže v tom, že steak bude přesně takový, jaký chcete – šťavnatý, měkký a plný výrazných chutí. Pokud nechcete své chuťové buňky zklamat, nezapomeňte připravit také osvěžující chimichurri omáčku, která k tomuto jídlu odjakživa patří. Můžete se těšit na dokonalý požitek, který vás okamžitě přenese na slunné pláže Argentiny!

Suroviny:

  • 2 kusy hovězího steaku (200 g každý)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 1 půlka červené papriky
  • 1 svazek petrželky
  • 1 svazek koriandru
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce octa (červený nebo bílý)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • šťáva z 1 limetky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Steaky nechte před přípravou přirozeně povolit na pokojovou teplotu.
  2. Připravte chimichurri omáčku. V mixéru nebo v hmoždíři smíchejte česnek, šalotku, červenou papriku, petrželku a koriandr, dokud nedosáhnete jemné konzistence.
  3. Přidejte sušený oregano, mletou papriku, ocet, olivový olej a limetkovou šťávu. Dobře promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
  4. Na gril nebo do rozpálené pánve dejte steaky. Pečte je asi 3-4 minuty z každé strany pro středně propečený výsledek, přizpůsobte dobu podle vlastního gusta.
  5. Po upečení nechte steaky ještě chvilku odpočinout na prkénku pod alobaly, aby si udržely šťavnatost.
  6. Podávejte steaky se chimichurri omáčkou a přílohou podle vlastního výběru (například pečené brambory, grilovaná zelenina, salát).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *