3. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
Bruschetta s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Bruschetta s rajčaty a bazalkou je lahodný​ a⁤ osvěžující italský pokrm, který si rychle připravíte doma. Křupavý chléb‍ je posypán voňavou bazalkou a pokryt čerstvými​ plátky sladkých rajčat. Tento jednoduchý a chutný recept je skvělou volbou ⁣jako předkrm nebo lehký ​oběd. Vyzkoušejte bruschettu s rajčaty a bazalkou a dopřejte si kousíček slunné Itálie i u vás doma.⁢

Suroviny

  • 4 plátky čerstvé bruschetty
  • 5⁢ velkých rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • ¼ hrnku ⁤extra ⁣panenského olivového oleje
  • čerstvé bazalkové lístky
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup

  1. Opečte plátky chleba na grilu z obou stran, dokud nejsou zlatohnědé.
  2. Rajčata opláchněte a nakrájejte na malé kousky.
  3. Česnek oloupejte a prohněte, případně nakrájejte na malé kousky.
  4. V míse smíchejte rajčata, česnek, olivový olej, sůl a černý pepř. Nechejte odstát alespoň 15 minut, aby se chutě propojily.
  5. Na opečené plátky chleba nanesete směs rajčat.
  6. Na vrch posypte čerstvými lístky bazalky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *