3. 8. 2023
Autor: Dana Novotná
Tradiční moravský vepřový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční moravský vepřový guláš‌ je jídlo plné chuti a ‍vůně.⁢ Připravuje ‌se z kvalitního ​vepřového masa, cibule, papriky⁢ a dalších lahodných přísad. Tento recept vám přinese kousíček moravské‌ kuchyně přímo do vašeho domova. Nechte se hřát příjemným aroma i neodolatelnou chuťou tohoto tradičního pokrmu.

Suroviny

  • 700‍ g vepřového masa
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2​ lžíce mleté‌ sladké papriky
  • 1 ‌lžička karamele
  • 1 ⁢lžička majoránky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička ⁤červené papriky
  • 1‌ lžička pepře
  • sůl podle⁢ chuti
  • olej na smažení
  • 500 ml hovězího vývaru

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kostky, ​cibuli a ⁣česnek jemně nasekáme.
  2. Na pánvi rozpálíme ⁣olej a ⁢osmahne cibuli dozlatova.
  3. Přidáme maso⁢ a restujeme ho, dokud není zezlátovělé ze všech⁢ stran.
  4. Přidáme česnek a‍ vaříme další 2 minuty.
  5. Přidáme mouku, papriku‍ a karamele, ‌podle chuti osolíme.
  6. Postupně přilijeme ⁤hovězí vývar a za stálého míchání vaříme, dokud se omáčka nezahustí.
  7. Přidáme ⁣majoránku, kmín, červenou papriku, pepř a podle chuti dochutíme solí.
  8. Guláš dusíme na mírném ohni přibližně 1,5-2 ⁣hodiny, dokud ​maso není měkké a omáčka zhoustne.

Podáváme ⁤s⁢ houskovým⁣ knedlíkem ​nebo bramborovými knedlíky a okurkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *