6. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný veganský cuketový krém s hráškem, který vám bude chutnat naprosto všem! Tento lehký a zdravý recept je plný chutí a vitamínů, ideální na teplé letní dny. Nechte se svést jedinečnou kombinací a užijte si zdravou a vyváženou stravu bez kompromisů. Zamilujete se do tohoto jednoduchého jídla, které si zamiluje i vaše tělo. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 středně velká cuketa
- 1 hrnek hrášku (mražený nebo čerstvý)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 brambor
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli, česnek, cuketu a brambor na menší kousky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájenou cuketu a brambor a restujte dalších pár minut.
- Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Vařte tak dlouho, dokud není zelenina měkká.
- Přidejte hrášek a vařte dalších pár minut, dokud je hrášek hotový.
- Smetanový krém rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte teplý veganský cuketový krém posypaný čerstvým petrželem nebo bazalkou.