1. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské rizoto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Domácí veganské rizoto s houbami je lahodná a zdravá alternativa k tradičnímu rizotu. Tento recept je plný chuti a zároveň je lehký na trávení. Vyzkoušejte ho při večeři pro celou rodinu nebo na romantickou večeři ve dvou. S touto lahůdkou si jistě získáte srdce všech milovníků dobrého jídla.

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 200g libovolných hub (např. žampiony nebo krémové houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 citrón
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Soľ, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte je dozlatova.
  3. Přidejte arborio rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud nezačne skrzatnět.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a neustále rýži míchejte, aby neudřela.
  5. Když je rýže měkká, přidejte pokrájenou petrželku a bazalku, promíchejte a dochuťte citrónovou kůrou, šťávou z citrónu, solí a pepřem.
  6. Podávejte ihned a podle chuti můžete posypat čerstvým nasekaným bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *