10. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganské jablečné muffiny se skořicí
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné veganské jablečné muffiny se skořicí. Tento recept je ideální nejen pro ty, kteří lpí na rostlinné stravě, ale také pro všechny milovníky sladkých dobrot. Jemná kombinace jablek a skořice v těchto muffinech vytvoří neodolatelnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 šálku rostlinného mléka
  • 1/3 šálku rostlinného oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 středně velká jablka, oloupaná a nakrájená na malé kousky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si muffinové formičky.
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, skořici, jedlou sodu a sůl.
  3. V jiné míse smíchejte rostlinné mléko, olej, jablečný ocet a vanilkový extrakt.
  4. Pomalu vmíchejte suché ingredience do mokrých, dokud nedostanete hladké těsto.
  5. Poté vmíchejte nakrájená jablka do těsta.
  6. Rozdělte těsto do muffinových formiček a pečte 20-25 minut nebo dokud muffiny nezačnou zlatě hnědnout.
  7. Hotové muffiny nechte vychladnout a pak si je můžete doplnit skořicovým cukrem nebo polevou z roztavené čokolády.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *