20. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jídlo – uzené maso s ananasovou omáčkou. Tento recept se snadno připraví a zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Kombinace uzeného masa s exotickou ananasovou omáčkou je skvělá alternativa k tradičním pokrmům. Nechejte se inspirovat a vyzkoušejte tento chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 500g uzeného masa
- 1 plechovka ananasů (kousekovaných)
- 4 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Uzené maso nakrájejte na plátky a dejte stranou.
- V hrnci smíchejte ananasovou šťávu z plechovky ananasů, sojovou omáčku, med, mletou papriku, sůl a pepř.
- Přiveďte omáčku k varu a vařte na mírném ohni asi 10 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte k omáčce kousekované ananasy a promíchejte.
- Přidejte nakrájené plátky uzeného masa a nechte vařit dalších 5-10 minut, dokud maso nezeďhne a omáčka se vstřebá.
- S uzeným masem s ananasovou omáčkou podávejte rýži nebo brambory a ozdobte bylinkami.