20. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Uzené maso s ananasovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jídlo – uzené maso s ananasovou omáčkou. Tento recept se snadno připraví a zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Kombinace uzeného masa s exotickou ananasovou omáčkou je skvělá alternativa k tradičním pokrmům. Nechejte se inspirovat a vyzkoušejte tento chutný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500g uzeného masa
  • 1 plechovka ananasů (kousekovaných)
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Uzené maso nakrájejte na plátky a dejte stranou.
  2. V hrnci smíchejte ananasovou šťávu z plechovky ananasů, sojovou omáčku, med, mletou papriku, sůl a pepř.
  3. Přiveďte omáčku k varu a vařte na mírném ohni asi 10 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  4. Přidejte k omáčce kousekované ananasy a promíchejte.
  5. Přidejte nakrájené plátky uzeného masa a nechte vařit dalších 5-10 minut, dokud maso nezeďhne a omáčka se vstřebá.
  6. S uzeným masem s ananasovou omáčkou podávejte rýži nebo brambory a ozdobte bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *