8. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Oslavte chuť jižanské kuchyně s receptem na křupavé jižanské smažené kuře. Tento lahodný pokrm se vyznačuje chutí a křupavou kůrkou. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento oblíbený jižanský pokrm i doma jako profesionál.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích stehenních čtvrtí
- 1/2 šálku kysaného mléka
- 1 šálek hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky česneku v prášku
- 1/2 lžičky cibule v prášku
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme směs na koření smícháním soli, pepře, papriky, česneku v prášku, cibule v prášku, kmínu, oregana a tymiánu v misce.
- V mise smícháme kysané mléko a kuřecí stehenní čtvrti, necháme marinovat alespoň 30 minut v lednici.
- V hlubokém talíři smícháme mouku s připravenou kořeněnou směsí.
- V dalším hlubokém hrnci si rozehřejeme olej na střední teplotu.
- Kuřecí stehenní čtvrti z kysaného mléka obalíme v mouce se kořením. Dobře zaklepeme, aby se směs přilepila na všechny strany masa.
- Kuřecí stehenní čtvrti postupně vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a uvnitř propečené.
- Hotové kuřecí maso vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírových ubrouscích.
- Podáváme teplé s coleslaw salátem a okurkovými plátky.