27. 2. 2025
Autor: Roman Žák
Sopečné hovězí maso s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Sopečné hovězí maso s bramborami je chutný a sytý pokrm, který jistě potěší všechny milovníky masitých jídel. Tento recept vás přenes na chvíli do aktivní sopky, díky speciálnímu koření a chutnému masu. Podávejte s restovanými bramborami nebo křupavým pečivem a uvidíte, jak si ho všichni pochutnají. Zkuste tento originální recept ještě dnes a rozzářte svůj jídelníček!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kmínových semínek
  • soľ, pepř, olej

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme na kostky nakrájené maso.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a necháme chvíli restovat.
  3. Poté přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, kmín a kmínová semínka. Zamícháme a zalijeme vodou.
  4. Na mírném ohni necháme dusit a přidáme na kostky nakrájené brambory.
  5. Podusíme do měkka a dochutíme solí a pepřem.
  6. Sopečné hovězí maso s bramborami je hotové a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *