10. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Smažený květák s hummusem
zdroj: Recepty 24/7

Smažený květák s hummusem je chutný a zdravý pokrm, který si zamilujete. Květák je obalován v křupavé strouhance a osmažený do zlatavé barvy, která dodává jeho vynikající chuť. Hummus pak poskytuje dokonalou kombinaci křupavosti a krémovosti. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou a vydatnou vegetariánskou pochoutku!

Suroviny

  • 1 menší hlávka květáku
  • 1/2 šálku hummusu
  • 1/4 šálku strouhanky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejdříve si připravíme květák. Očistíme ho a nakrájíme na menší růžičky.
  2. V hrnci s vroucí osolenou vodou povaříme květák asi 5 minut, aby změkl.
  3. V druhé misce si připravíme strouhanku smíchanou s trochou soli a pepře.
  4. Jednotlivé růžičky květáku obalíme ve směsi strouhanky a koření.
  5. V pánvi rozehřejeme olivový olej a smažíme květák z obou stran dozlatova.
  6. Smažený květák podáváme s hummusem jako dip. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *