26. 2. 2025
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata cuketa baklažán paprika
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata je tradiční sicilský recept plný chutí a barev. Kombinace cukety,⁢ baklažánu a papriky vytváří lahodnou a osvěžující zeleninovou směs, která ⁣se skvěle‍ hodí jako příloha k ‍masu nebo jako​ samostatný pokrm. Vyzkoušejte tento recept a dejte si pochoutku z italské kuchyně!

Suroviny

  • 2‌ cukety
  • 1 veľký baklažán
  • 2‍ červené papriky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400g ⁤konzervovaných rajčín
  • 50g čiernych olív
  • 1 polievková ⁤lyžica kapari
  • ľahké ​olivové olej na cibuľu
  • soľ, korenie, petržlen ​na posypanie

Postup

  1. Na sporáku si pripravíme ‍veľkú‌ panvicu s ​olejom a ‍orestujeme na nej nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku.
  2. Potom pridáme​ pokrájané cukety, baklažán a papriky ​a dusíme ich do mäkka.
  3. Pridáme nakrájané čierne olivy, kapary a konzervované ⁣rajčiny.
  4. Osoľíme, okoreníme a necháme pomaly šúhať asi 15 minút.
  5. Podávame posypané nasekaným petržlenom.⁢ Môžeme podávať teplé⁣ aj studené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *