20. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rizoto s plody moře, které je plné šťavnatých krevet, sladkých mušlí a aromatických bylinek. Jedinečná kombinace chutí a vůní, která vás okouzlí na první skus. Zahalte se do nádechu moře s tímto skvělým receptem na rizoto!
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 400g směsi mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 750ml vývaru (nebo vody)
- 100ml bílého vína
- 70g másla
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme rýži a necháme chvilku restovat, dokud rýže nezezlátne.
- Přilijeme víno a necháme vše chvíli vařit, dokud nevypaří.
- Postupně přiléváme vývar, za stálého míchání vaříme, dokud není rýže měkká.
- Ve vzdálenějším hrnci uvaříme mořské plody dle návodu na obalu.
- Přimícháme uvařené mořské plody do hotového rizota.
- Přidáme máslo a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí. Dobrou chuť!