3. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou veganskou verzi klasické rajské omáčky s kousky sójového masa. Tato jednoduchá a chutná omáčka je skvělou alternativou pro všechny milovníky rostlinné stravy. Podle tohoto receptu si můžete snadno připravit lahodné jídlo plné chuti a výživy. Sójové maso dodá omáčce bohatou strukturu a v kombinaci s rajčaty a bylinkami vytvoří skvělou chuťovou kombinaci. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a pochutnejte si na skvělém jídle plném lahodných chutí!
Suroviny:
- 200g sójového masa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Nejprve si připravíme sójové maso podle návodu na obalu.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji ve velké pánvi.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a podusíme do měkka.
- Přidáme mletý kmín, mletou papriku, cukr, sůl a pepř.
- Přilijeme sójovou omáčku a necháme provařit.
- Nakonec přidáme uvařené sójové maso a promícháme do omáčky.
- Případně dochutíme a můžeme podávat s rýží nebo pečivem.