4. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s tofu a rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na rajskou omáčku s jemným tofu a aromatickou rýží. Tento veganský pokrm je plný chuti a nutričních hodnot, které si zamilují všichni milovníci rostlinné stravy. Snadný a rychlý recept na každodenní oběd či večeři!

Suroviny:

  • 200g tofu
  • 200g rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oregana
  • sůl a pepř podle chuti
  • vařená rýže

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm na kostičky nakrájené tofu dokud nezezlátne.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, a restujeme asi 3 minuty.
  3. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a restujeme ještě chvilku, dokud nezměknou.
  4. Přilijeme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a přidáme cukr a oregano.
  5. Necháme omáčku provařit asi 10 minut na mírném plameni.
  6. Smažené tofu přidáme do omáčky a promícháme.
  7. Servírujeme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *