10. 5. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová těstovinová omáčka s bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou domácí rajčatovou těstovinovou omáčku s čerstvou bazalkou. Tento recept je ideální pro všechny milovníky italských chutí a je připraven během chvilky. Ochutnejte intenzivní a aromatickou omáčku, která skvěle ladí s různými druhy těstovin. S naším receptem si jednoduše dopřejete chutný a zdravý oběd či večeři.

Suroviny

  • 400 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá bazalka
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • 400 g těstovin

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na plátky nakrájený česnek a restujeme pár minut.
  2. Rajčata sparíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme do pánve k cibuli s česnekem a vaříme asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou a vytvoří se omáčka.
  3. Přidáme nasekanou bazalku a osolíme a opepříme podle chuti.
  4. V mezičase uvaříme těstoviny dle pokynů na obalu. Scedíme je a smícháme s hotovou omáčkou.
  5. Po dozdobení bazalkou je omáčka připravena k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *