Vyzkoušejte lahodnou a vydatnou kombinaci quinoi s čočkou a zeleninou. Tento recept je plný chutí a vitamínů a navíc je rychlý a snadný na přípravu. Ideální volba pro zdravý a vyvážený jídelníček. Užijte si ho kdykoliv ať už jako hlavní chod nebo jako přílohu.
Suroviny:
- 1 šálek quinoi
- ½ šálku červené čočky
- 2 šálky zeleniny podle vlastní chuti (např. paprika, cuketa, rajčata)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, koření dle chuti
Postup:
- Quinou opláchněte pod tekoucí vodou a uvařte podle návodu na obalu.
- Čočku uvařte ve vroucí vodě do změknutí.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a restujte do změknutí.
- Přidejte uvařenou quinou a čočku k zelenině na pánvi a promíchejte.
- Osolte, opepřete a dochuťte podle vlastní chuti kořením.
- Podávejte teplé.