11. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Gurmánský recept na pikantní hovězí porce na grilu, který vás okouzlí výraznými chutěmi a jemným grilovaným aroma. Skvělá volba pro milovníky pikantních pokrmů, kteří si rádi pochutnají na kvalitním kousku hovězího masa. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a udělejte si radost i vašim chuťovým buňkám!
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. roštěná nebo steaky)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky mletého kajenského pepře
Postup
- V míse smíchejte olivový olej, papriku, česnek, sůl, pepř, kmín, koriandr a kajenský pepř
- Maso opláchněte a osušte papírovým ubrouskem
- Porce masa potřete připravenou marinádou a nechte odležet v lednici minimálně 30 minut
- Zahřejte gril na střední teplotu a grilujte hovězí porce podle vaší představy
- Po upečení nechte maso odpočinout několik minut a podávejte např. s pečenými brambory a zeleninou