6. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou picanhu s maniocem a květákem doma s tímto receptem plným chuti a zdravého ořechového obsahu. Skvělá kombinace masa, koření a zeleniny vás jistě potěší!
Suroviny
- 500g picanha
- 500g manioku
- 1 květák
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si picanhu osolte a opepřete z obou stran a nechte ji odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a opékejte picanhu z každé strany asi 5 minut, nebo dokud není maso krásně zlatě hnědé.
- Vyklopte picanhu z pánve a nechte ji odpočívat pod fólií, aby maso mohlo odpočinout a šťávy se vsákly zpět do masa.
- Mezitím si oloupejte a nakrájejte maniok na menší kousky a dejte vařit do osolené vody asi 20 minut, nebo dokud není měkký.
- Květák očistěte a nakrájejte na menší růžičky.
- Vložte květák do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte asi 5 minut, nebo dokud není měkký.
- Maniok i květák sceďte a přidejte do pánve s picanhou. Za stálého míchání nechte chvíli spolu restovat a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Poté podávejte picanhu s restovaným maniocem a květákem na talíře a můžete podávat například s chilli omáčkou nebo salse.