6. 5. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Picanha s maniocem a květákem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodnou picanhu s maniocem a květákem doma s tímto receptem plným chuti a zdravého ořechového obsahu. Skvělá kombinace masa, koření a zeleniny vás jistě potěší!

Suroviny

  • 500g picanha
  • 500g manioku
  • 1 květák
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si picanhu osolte a opepřete z obou stran a nechte ji odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a opékejte picanhu z každé strany asi 5 minut, nebo dokud není maso krásně zlatě hnědé.
  3. Vyklopte picanhu z pánve a nechte ji odpočívat pod fólií, aby maso mohlo odpočinout a šťávy se vsákly zpět do masa.
  4. Mezitím si oloupejte a nakrájejte maniok na menší kousky a dejte vařit do osolené vody asi 20 minut, nebo dokud není měkký.
  5. Květák očistěte a nakrájejte na menší růžičky.
  6. Vložte květák do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte asi 5 minut, nebo dokud není měkký.
  7. Maniok i květák sceďte a přidejte do pánve s picanhou. Za stálého míchání nechte chvíli spolu restovat a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Poté podávejte picanhu s restovaným maniocem a květákem na talíře a můžete podávat například s chilli omáčkou nebo salse.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *